COGNIsoft-I · Brugervejledning

COGNIsoft-I er en samling programmer til kognitiv funktions-træning, som er beregnet til rehabilitering af personer med pludseligt opståede hjerneskader. Der er især taget udgangspunkt i trænings-behovet hos ofre for hovedtraumer (f.eks. fra trafik-ulykker), men de samme programmer kan være nyttige ved andre ætiologier, f.eks. multipel sklerose og apopleksi (hjerneblødning og blodprop i hjernen). Endelig er nogle af programmerne udviklet med henblik på rehabilitering af symptomer, som oftest ses i forbindelse med apopleksi, som fx visuel hemineglekt (hvor man dog kun kan regne med at påvirke erkendelsen af symptomet).

Der er tilstræbt et kompromis mellem, at programmerne skal være hurtige at lære at bruge, og så en høj grad af fleksibilitet. Fleksibiliteten består i en række indstillingsmuligheder, som bl.a. gør programmerne lettere eller vanskeligere. Bruger-grænsefladen i alle træningsprogrammerne ligner hinanden så meget som muligt, hvilket skulle gøre dem lettere at arbejde med.

Ligesom det gælder andre kognitive træningsmaterialer, kan disse programmer ikke erstatte en grundig neuropsykologisk undersøgelse og planlægning ud fra den enkelte bruger, men de kan være et blandt andre redskaber i en større helhed.

On-line brugervejledeninger til COGNIsoft-I

Dansk

Svensk - Svenska

Norsk - Bokmål

Finsk - Suomi

Tysk - Deutch

Engelsk - English

Brugervejledninger, som kan udskrives (pdf)

Dansk

Svensk - Svenska

Norsk - Bokmål

Finsk - Suomi

Tysk - Deutch

Engelsk - English

 

Bestilling af COGNIsoft-I